Er der sådan en ting, som den perfekt blogindlæg længde og kan man bygge en effektiv blogindlæg skabelon?

Det har vi sat os for, at vi vil prøve på at kaste lys over, så du har en bedre forståelse for, hvor lange dine indlæg bør være, samt om der sådan noget som “den perfekte blog opsætning” når alt kommer til alt.

Der findes 3 typer blogindlæg skabeloner. Delt op i Svarindlæg (600-1500 ord) Medium blogindlæg på 1500-3500 ord og Søjleindlæg, der starter på 3.500 ord.

Da vi hvert år poster hundredevis af nye blogindlæg på kryds af vores netværk af sider, arbejder vi hele tiden på, at forbedre vores blogindlæg skabeloner, der sikre os og vores blogger insider community mest muligt succes med hvert eneste indlæg.

Hvad har vores undersøgelser om Blogindlæg længde så lært os? – Og kan man lave en effektiv blogindlæg skabelon, der virker?

Ja, det har faktisk været muligt for os, at lave en skabelon til vores blogindlæg, der virker gang på gang og som hjælper os med at få bedre rangering i søgeresultatet på Google.

Læs også: Bliv professionel blogger

Blogindlæg længden skal passe til søgningen

Inden vi går i gang med at kigge på de 3 blogindlæg typer, så er vi nødt til, at sætte en ting fast først.

Længden på dit blogindlæg skal selvfølgelig matche søgningen, for det er ikke alle søgninger, der fortjener eller har behov for et indlæg på 2.500 ord!

Faktisk ser vi ofte i Danmark, at man kan nøjes med blogindlæg på mellem 600 – 1500 ord og alligevel for top rangering på google.

Har længde på en blogindlæg betydning for rankings?

Der er lavet mange undersøgelser på den perfekte længde af et blogindlæg, for at kunne opnå bedst muligt rangering på google. Hvilket godt kan tegne et billede af, at man bare skal skrive indhold i en hvis længde også er man på den gyldne gren.

Så lad os tage udgangspunkt i denne analyse, som er lavet af The serpIQ, som analyserede 20.000 keywords og fandt frem til dette mønster.

Blogindlæg længde og rankings

Ved første blik på dette studie, så kunne noget godt tyde på, at Google fortrækker indlæg med mere indhold. Derudover ses det klart og tydeligt, at der er forskel på antallet af ord i forhold til rank position.

Men det er nu ikke bare antallet af ord der gør det, men kvaliteten af indholdet, som Google sætter i højsædet!

Det understreger moz.com’s egen undersøgelse af deres blog indhold også, da de kunne se en korrelation mellem, at indlæg med flere ord også har flere links tilbage fra andre sider til disse indlæg.

Der er ikke noget at sige til, at mange tror, at man bare kan sammensætte en blogpost med ca. 2.500 ord, der er forholdsvis relevante i forhold til søgningen også er man kandidat til en top placering i søgeresultatet også har man tilmed også en større sandsynlighed for at få links fra andre indlæg, der peger ind på ens blog.

Men med nærmere eftertanke, så er det lidt givet, at alt dette skal måles op mod, hvor meget dybde kan man komme med i indlægget og hvor meget kød er der på emnet.

Vi ser ofte, at konkurrencen om rankings ikke er nær så høj på danske søgeresultater, som den er internationalt, hvilket betyder, at du mange gange kan snige dig til tops med væsentligt mindre antal ord og mindre dækkende artikler. Dermed ikke sagt, at man skal falde af på den, da det i sidste ende gælder om, at dække emnet så godt man kan for, at give den bedst mulige oplevelse for læseren.

Men hvor lange skal dine blogindlæg så være?

længde på et godt blogindlæg

Dit blogindlægs længde bør vurderes ud fra, hvilket type indlæg du ønsker at lave. For der er nemlig forskel på, hvordan du skal gribe de forskellige typer indlæg an.

Der findes 3 typer indlæg, hvilket kaldes Svar indlæg (respons indlæg), Medium indlæg og til sidst Søjle indlæg, men det er ikke ligegyldigt, hvilke typer indlæg du vælger at kaste dig ud i som ny blogger. Faktisk kan det have kæmpe betydning for din succes, at starte rigtigt. Det kommer vi mere ind på i vores blogger kursus for vores Delta Startups premium blogger netværk.

Hvad bør længden være på et Svar-indlæg

Et svar indlæg er et indlæg, hvor du svarer på et meget specifikt spørgsmål. Dette indlæg du sidder og læser lige nu er et klassisk Svar indlæg, hvor de besøgende typisk har søgt på “Blogindlæg længde” eller “Hvor lange skal mine blogindlæg være?” og du så svarer på det spørgsmål.

Længden på disse indlæg kan godt variere en del, men typisk anbefaler vi, at man skriver et indlæg på 1.000 – 1.500 ord. Mindre kan også gøre det, da vi også har lavet Svar indlæg, der kun er på 700 ord, men alligevel har lagt sig helt i toppen.

Vi har i vores Blogger Kursus lavet en guide til hvordan du bedst sætter sådan et indlæg op, men længere nede i dette indlæg giver vi dig et par pointere, så du allerede nu kan forbedre dine indlæg og trække flere besøgende til din blog.

Et Svar indlæg kan skrives på mellem 1-3 timer, når man først har indøvet de rette tekniker.

Hvad er et Medium indlæg og hvor langt skal det være?

Der er en del mere kød på et medium indlæg, hvor du virkelig kan fordybe dig i et emne. Disse typer indlæg er typisk på 1.500 ord og op til 3.500 ord og giver brugeren meget mere forståelse inden for det emne du skriver om.

Opsætningen på sådan et indlæg er altafgørende for, at kunne få succes med sådan et blog indlæg.

Vi ser især i disse typer indlæg, at brug af Rich content (Rich content er bare et fint ord for billeder, video mm) har en kæmpe effekt på ens rangering på Google, så her kræves der en del mere end bare ord.

Et Medium indlæg kan skrives på mellem 2-4 timer, når man først har indøvet de rette tekniker.

Dine Søjle indlæg er vejen til guldet

Hvis du får lidt sved på panden nu, så kan jeg sagtens følge dig! – For det er nu vi skiller “fårene fra bukkene“. Det er nemlig opbyggelse af Søjle indlæg, hvor der virkelig skal lægges kræfter ind og man kan næsten blive blå i ansigtet inden man er færdig.

Et Søjle indlæg ligger nemlig på mindst 3.500 ord og tit oppe omkring 4.000 – 5.000 ord og er det indlæg, som de små Svar og medium indlæg er bygget op til.

Dette mega indlæg er, hvor du virkelig går i detaljer inden for et område og beskriver alt ned i mindste detaljer med dokumentation og link til dine indlæg der går i dybden med de forskellige underområder. I sådanne indlæg er det vigtigt, at komme med eksempler og “how to” løsninger.

Et Søjle indlæg kan skrives på mellem 4 timer og op til flere dage alt efter mængden af reseach og rich content der skal til.

Hvordan bør du opbygge dine blogindlæg

En ting er lægden på dine indlæg noget andet er selve opsætningen af et blogindlæg, der kan være altafgørende for, om dine indlæg kan fange læsernes opmærksomhed og dermed få bedre rankings i søgeresultaterne.

Så derfor er vi nødt til, at kigge en del på Click to rate fra Søgeresultaterne, Time on site og ikke mindst mindske bounceraten på dit indlæg.

Derfor gennemgår vi lige nogle hurtige punkter der kan hjælpe dig rigtig godt på vej.

Hvordan skriver man en effektiv overskrift på et blogindlæg?

(Se flere videoer med gode råd til, hvordan du får mere trafik og tjener mere på din hjemmeside eller blog på Delta Funs youtube kanal)

Det er ikke lige meget, hvordan man bygger en overskrift op og her ser vi desværre alt for mange bloggere dumme sig, hvilket ofte er katastrofalt for antallet af besøgende på bloggen.

Dette skyldes ofte, at mange blogindlæg bliver skrevet til, at dele på de sociale medier til deres faste læsere og der ofte glemmes potentielle besøgende fra Google, der leder efter svar og information.

Dette bør du overveje når du skriver en title:

✅ Titler med tal i får 36% flere kliks (fx. 7 sjove fest aktiviteter til voksne)
✅ Løs læserens problem (Skriv en titel, der viser du har svaret der kan hjælpe dem)
✅ Skil dig ud fra de andre titler, så du fremstår som et godt alternativ
✅ Brug det fulde keyword i din title
✅ Sørg for, at din titel på indlægget holder sig under 60 tegn
✅ Brug årstal hvor det er muligt (øger kliks med 50-150%)

Jo bedre dine titler kan tiltrække kliks på søgeresultater, jo flere besøg får du på dine blogindlæg, samt at dette også vil påvirke din endelig rangering under søgeresultatet. Der kan let være en forskel på 200% ved at forbedre dine titler.

Hvordan får man besøgende til at læse mere af indlægget?

Det kan være fuldstændig ligemeget, hvor langt et blogindlæg du har skrevet, hvis din indledning ikke fanger deres opmærksomhed og giver dem lyst til at læse mere.

Indledningens fornemmeste opgave er, at forklare læsere, hvad de kan forvente sig af dit indlæg og derfor er det smart at starte med slut resultatet.

Nu sidder du måske og tænker, at det er lidt den omvendte verden, at man netop skal lokke dem inde med gådefuldt sprog og holde dem hen i spænding, men det viser sig, at give dem klar besked virker langt bedre. Hvilket også er grunden til at vi har en indledning, der netop giver læserne hvad de vil have.

Du kan i vores indlæg om at få mere traffik til sin hjemmeside, læse nærmere om, hvordan du kan skrive en fed indledning og hvordan du kan bruge trafikken på din hjemmeside til at skaffe endnu flere besøgende og sidevisninger.